Search Bar

Tuesday, March 21, 2017

Shopping di Uniqlo!

Aku memang sukaa shopping online. Sebab aku malas nak bersesak kat mall, duit parking, duit minyak lagi. Lebih kurang je. Kalau shopping online, order je. Sampai ke pintu rumah dia hantar. Jimat masa. Choice pun banyak. Kadang bila shopping kat stores, apa yang kita nak tu habis stock, tak payah pening-pening, order je kat website dia.

Antara tempat favorite aku untuk shopping ialah Uniqlo. Sebab aku suka Uniqlo adalah kerana kualiti dan harga nya yang berpatutan. Paling aku suka drape pants Uniqlo. selesa bakhanggg. :D

Selain tu, Uniqlo juga environmentally and socialy friendly. Bagi aku keselesaan adalah perkara yang utama. Pakaian dia pun bila kau pakai selesaaa sangat. Sebab material pakaian kat Uniqlo lembut dan sesuai dipakai bila cuaca panas dan breathable. Sangat value for money.  Bila kau dah reach certain age, kau akan realize comfort matters more than anything else.

Now ada promosi! Bila korang daftar and subscribe newletter dari Uniqlo dengan pembelian RM 100 ke atas korang akan dapat jimat RM 10 dan bagi pembelian RM 150 ke atas akan dapat free postage!

Graphic T-Shirt pun RM 19.90 je! Jeans and pants RM 59.90. maigodd. rambang mata! haha.



Cara pembelian di website sangat mudah. Kat bawah ni step by step shopping kat website Uniqlo ye.

1. Firstly, korang buka webiste Uniqlo (http://www.uniqlo.com/my/store/)


2. Create an account. Isi detail korang. Kelebihan membership Uniqlo ni adalah korang akan dapat promosi dan Discount melalui email, plus senang untuk korang Track Order korang.



3. Start Shopping! Korang boleh pilih barang yang korang nak beli. Choice banyak untuk Women, Men dan Kids. Selain tu, korang boleh click Value Buy untuk sales harga yang berbaloi-baloi! hihi. My favourite section ;p


4. Bila korang dah pilih baju yang korang berkenan, korang boleh pilih color dan size dia. korang boleh click kat size chart untuk bantu korang pilih saiz yang sesuai.


5. Add to shopping cart bila korang dah decide dan comfirm nak barang tu.

6. Click "proceed to checkout"


7.Check Alamat, Barang dan Harga, Buat Bayaran online and place order now bila selesai buat pembayaran


6. Uniqlo akan send invoice dan tracking number korang.


Senang kan? Selepas beberapa hari korang akan receive barang. Mudahkan? Apa tunggu lagi? Let’s shopping at Uniqlo! Banyak sales uollss! ;)