Search Bar

Saturday, December 31, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: 5 Lagu Cinta Kegemaran

Assalamualaikum and hi!

Post #11 ni adalah tentang lagu cinta kegemaran. Okay. Video kat bawah ni adalah lagu cinta kegemaran aku. Let's check it out. Btw, Happy New Year uolls! welcome 2017 ;)











Segmen Pencarian Bloglist 2017 Blog Cik Zue

Assalamualaikum dan hi!

Pada entry ni, Cik Zue ingin melancarkan Segmen Pencarian Bloglist bagi 2017. Pemilihan akan dilakukan melalui Random.org. Kalau kurang dari sepuluh penyertaan, kesemua yang menyertai segmen ni akan diletakkan dalam senarai bloglist. Syarat-syaratnya adalah seperti yang berikut:

1. Follow blog ni.
2. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist 2017 Blog Cik Zue"
3. Letak banner di bawah dan backlink kan ke post ni.
4. Tinggalkan URL di komen.



Tarikh tamat untuk segmen ni adalah 31 Disember 2016. Di jemput semua untuk memeriahkan segmen ni. Selamat bersegmen! ;)


Senarai Peserta Segmen Pencarian Bloglist 2017 Blog Cik Zue

Assalamualaikum and hi!

Berikut adalah senarai peserta Segmen Pencarian Bloglist 2017 Blog Cik Zue. Alhamdulillah, ramai yang support. Thank you very much! Pada yang join, please check link korang. Kalau ada yang terlepas pandang, please inform me k?
  1. http://missanisnabilah.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  2. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  3. http://nurainahanis.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html
  4. http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  5. http://mefatandfabulous.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  6. http://sweetepalhijau.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  7. http://penggaliilmudunia.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  8. http://www.huhahuhajerr.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  9. http://www.bondezaidalifah.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html
  10. http://presntisgift.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-by-cik.html 
  11. http://www.pokcikblogger.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  12. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  13. http://edrinazulkafli.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  14. http://faeyzanurlieyz178.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  15. https://belogsjm.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  16. http://myafarisha.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  17. http://nutyra.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  18. http://kebaikankeindahan.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html?m=1 
  19. http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  20. http://tintamoden.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  21. http://www.aimisyahirah.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html
  22. http://princessmoonvirgo.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  23. https://anumkhairil.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  24. https://namaakufazahirah.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  25. bajetciputselerabesar.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html?m=0
  26. http://starlavenderluna.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  27. http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  28. http://cikmijah.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  29. http://www.sayidahnapisah.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  30. http://jombercontest.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  31. http://the-fadedd.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  32. http://afifahaddnan.blogspot.my/2016/12/bloglist-segmen-segmen-pencarian.html
  33. http://ohmybeautyobsession.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  34. http://whateverapa-apasahaja.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html
  35. http://www.jun-zie.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  36. http://rosharamani.blogspot.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html 
  37. http://www.nooratikahramli.com/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html
  38. http://araasharara.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html
  39. http://dikna-sya.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html
  40. http://akupombegitu.blogspot.my/2016/12/segmen-pencarian-bloglist-2017-blog-cik.html

Friday, December 30, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging:Vision Board

Assalamualaikum and hi!

Cabaran 30 Hari Blogging adalah Vision Board. Apa itu Vision Board? Basicly, vision board adalah koleksi gambar atau word berkaitan dengan cita-cita kita atau goals yang kita tampal di papan atau tempat yang senang untuk kita lihat. Ianya adalah salah satu element dari Law of Attraction dan bagi yang pernah baca buku The Secret by Rhonda Byrne atau mana-mana buku berkaitan tentang Law of Attraction pasti ada tentang kepentingan Vision Board ni.

Apa kepentingan Vision Board ni? Vision Board ni adalah salah satu cara untuk meningkat motivasi kita. Tujuan kita tampal or letak Vision Board ni di tempat yang kita senang lihat adalah untuk mengingat kan kita tentang goals dan benda yang kita mahu capai dalam hidup kita. Sebab apa perlu ada vision board? Benda yang kita selalu dengar, selalu ingat dan selalu lihat, Insyallah, akan menjadi kenyataan. Ianya adalah salah satu cara untuk kita reset dan programkan kembali sub-concious mind kita untuk mencapai goals atau cita-cita kita.

Sekian saja perkongsian aku pada kali ini.

Till then, take care ;)


My vision board

Thursday, December 29, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: Selfie

Assalamualaikum dan hi!

Dah sampai hari ke 9 untuk Cabaran 30 Hari Blogging ni. Untuk Post ni, agak mudah, sebab perlu selfie je. Hahaha. Mohon jangan kecam ! Ekekeke. Selfie yang tak seberapa dari aku. :p








Till the, Take care! ;)

Wednesday, December 28, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: Fashion Saya

Assalamualaikum and hi!

Kali ni kita bebel pasal fashion pulak. Tajuk #8 adalah: Fashion Saya. For me, aku bukan la seorang fashionista stailista. Apa yang aku selesa, aku grab ja. Janji sedap mata memandang. Prefer comfort over fashion.

Post kali ni lebih kepada my personal style. Nak sembang pasal fashion, aku bukan lah seorang yang sesuai rasanya. Huhu. Kat bawah ni contoh my personal style.


Casual





Workout


Kenduri


Tu je la. Yang penting simple dan tak over. Aku suka yang senang mix and match. Aku paling tak suka bila terlampau banyak baju sampai kita sendiri pun tak tau nak pakai baju apa. Mesti korang pernah alami benda ni kan? 

Korang pernah dengar tak pasal Capsule Wardrobe? Found it somewhere on the internet. Berkait rapat dengan minimalism dan aku sangat suka konsep tersebut. I find that very interesting. Maybe I should try this! 

Till then, take care! ;)


Tuesday, December 27, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: Apa Yang Saya Baca

Assalamualaikum dan hi!

Alhamdulillah. Dah sampai hari ke 7 untuk Cabaran 30 Hari Blogging. Pada Entry ni, aku akan share tentang "Apa yang Saya Baca". Gambar di bawah ni merupakan sebahagian daripada koleksi buku aku kat rumah. 





Kebanyakkan dari koleksi bacaan aku adalah novel, dan buku motivasi. Bagi novel English, aku suka buku hasil karya daripada Lang Leav, John Green dan Sophie Kinsella. Bagi novel Melayu pula lebih kepada hasil karya daripada Lejen Press. 

Untuk buku motivasi, aku tertarik pada buku "Law of Attraction" dari Micheal J. Losier. Kebanyakan buku motivasi mempunyai konsep "Law of Attraction". Ianya banyak mengajar aku untuk menjadi seorang yang lebih positive, berusaha kemudian bertawakal pada Allah kerana semua ketentuan Allah adalah yang terbaik. Kalau korang berminat nak tau pasal "Law of Attraction" ni, korang boleh Google ye. :)

Itulah serba sedikit tentang “Apa yang Saya Baca”. Sekian saja perkongsian pada kali ini. 

Till then, take care ;)

Monday, December 26, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: My Love



My love is my parents. My mother and father have been wonderful parents to me.

I got a lot of support from my parents. That’s the one thing I always appreciated. I've been fortunate enough to grow up with a father and mother who always support me.

I have no idea where I would be without you two. You had faith in me even when I doubted myself. I am a better person because both of you.

Thank you for always encouraging me to follow my dreams! :)

Sunday, December 25, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: Apa Dalam Beg Saya

Assalamualaikum dan hi !

Sedar tak sedar dah masuk hari kelima aku buat Cabaran 30 Hari Blogging. Entry #5 ialah "Apa Dalam Beg Saya". Jom kita tengok apa yang ada dalam beg aku. 

Aku ni jenis yang suka beg besar yang dapat sumbat banyak barang. Beg ni aku selalu bawak g ofis, jarang bebeno aku nak bawak handbag pergi ofis. Muehehe. Dah macam poket Doreamon dah. Let's see apa dia dalam beg ni.



Ni lah barang yang wajib ada dalam beg aku:

#1: Purse:
Important stuff like IC, Kad Bank, dan duit. Resit pun berlambak dalam purse ni.

#2: Beg Mekap:
Make up stuff.

#3: Handphone:
Wajib ada! Tak leh hidup wei kalau handphone takde. haha!

#4: Laptop
Aku selalu bawak beg ni pergi ofis, so laptop ni mesti ada.

Ok, itu je lah benda yang ada dalam bag aku. Simple je.

Till then, Take care :)



Saturday, December 24, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: Tips Kemas Rumah

Assalamualaikum dan hi!

Cabaran Blogging #4 iaitu Tips kemas rumah. Korang boleh refer tentang Cabaran 30 hari blogging kat sini

Pada entry kali ini, aku nak berkongsi tips menarik dari Marie Kondo tentang cara mengemas rumah dengan lebih efektif. Bagi yang tak kenal Marie Kondo, dia adalah penulis The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing yang merupakan best seller yang terjual lebih dari 2 juta naskah di seluruh dunia.



Perkara pertama yang perlu di lakukan adalah mengumpul barang korang mengikut kategori dan bukan lokasi. Apa yang dimaksudkan di sini adalah kita selalu kemas rumah bermula dari bilik tidur, selepas tu ruang tamu dan seterusnya. Apa yang Marie Kondo sarankan dalam bukunya ialah kita kemas berdasarkan kategori. Contohnya kita kumpulkan baju di satu tempat dan barangan lain mengikut kategori. Baru lah kita akan sedar yang kita kumpul banyak barang selama ni!

Pastu kita perlu lakukan declutering. Apa itu decluttering? Ianya adalah proses dimana kita menyingkirkan barangan yang tidak memberikan kegembiraan kepada kita. Persoalan yang perlu ditanyakan adalah, adakah barang tersebut “spark joys” atau memberi kegembiraan kepada kita? Jika tidak, korang perlu singkirkan barang tersebut atau derma kepada mereka yang memerlukan. 

Pakaian yang rosak dan koyak juga perlu dibuang dan amalkan kitar semula. Cara nak jimat ruang ialah kalau banyak sangat notes, korang scan je dan save dalam bentuk softcopy. Marie Kondo said “Anything that doesn’t spark us joy, just let it go. Our thoughts will become clearer.” Bunyinya agak simple, tapi sangat berguna dan mampu membuat proses mengemas rumah lebih mudah.

Setelah korang habis proses decluttering, barulah korang teruskan dengan proses menyusun dan mengemas kembali barangan korang. 

Marie Kondo juga mencadangkan supaya kita melipat baju kita berbanding mengantung mengunakan hanger. Contohnya, T-shirt supaya nanti senang kita nak susun kat dalam laci dalam keadaan menegak dan apabila kita nak ambil baju tu tak berselerak. Video kat bawah ni menunjukkan cara melipat baju kaedah KonMari.



Semoga perkongsian kali ini bermanfaat. Till then, take care! ;)

Friday, December 23, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: Tempat Makan Best

Hari ke 3 untuk Cabaran blogging. Entry #3 ialah tempat makan best. Berikut adalah senarai tempat makan yang best bagi aku. 

Pilihan Pertama: The Garage KL

The Garage KL ialah cafe bertemakan Hipster yang berada di Jalan Hulu Kelang, Hillview, Ampang. Berdekatan dengan MRR2. Tempat sangat strategik. Korang tak perlu risau tentang parking, sebab memang banyak parking kat situ. 

Tempat ni best untuk yang nak chillax dan lepak-lepak.Why?Sebab aku sangat suka environment dia! Decoration yang sangat menarik dan stylish. Para pengunjung boleh layan live band setiap malam start dari 9 malam.

Konsep cafe ni yang bertemakan minimalistic industrial dan dibuat dari kontena merupakan salah satu keunikan cafe ni. Sebab tu la, selain dari cafe, tempat ni juga di jadikan event venue. Di The Garage KL ini juga terdapat kedai pakaian, hobby collection, dan garaj di bawah satu bumbung. Bas lama yang dijadikan kedai juga menarik perhatian aku.

Sumber: Dari sini
Tempat dia sangat cosy dan terdapat menu yang unik untuk dicuba. It's a heaven for foodie! Everything is okay. Sedap dan tidak mengecewakan. Dari segi service pulak, waiter kat situ pun so friendly and polite. Salah satu tempat favorite aku actually.

My favorite: Sloopy Trooper and Cheesy Bolognese Fries.

Sumber: Foodink


Sumber: Foodink

Sumber: Foodink
Food!
Sloopy Trooper. The best!
Kebanyakan dekorasi bertemakan Star Wars. 

Pilihan Kedua: Istana Bambu

Istana Bambu ni berjiran dengan The Garage KL. Enterence yang sama dan bersebelahan je. Apa yang aku boleh kata tentang environment adalah sangat rilex dan tenang. Konsep restoran ini adalah bertemakan buluh ala kampung. Nice ambience dan selesa. Mana nak dapat restaurant yang ada sawah padi kat KL ni? Ni je ada tau!

Siap ada sawah padi!

Korang boleh pilih sama ada nak duduk di kerusi yang best nya semua diperbuat dari buluh atau korang boleh duduk di Gazebo. Aku kalau pergi kat sini, aku prefer pergi time malam. Sebab apa? Tengok la suasana tempat ni time malan. Cantik kan?

Istana Bambu sangat sesuai untuk celebrate any occasion. Dari segi makanan pula, kebanyakan menu di restoran ini adalah makanan Thai. Ada seafood, ada Tom Yam, pilih la ikut citarasa korang. Harga berpatutan dan portion agak besar. 

My favorite: Kedondong Asamboi dan Prawn Butter Sauce

Enterence Istana Bambu

Semua dari buluh!

Suasana di waktu malam

Pilihan Ketiga: Tajine

Tajine ni terletak di Bintang Goldhill, Jalan Tun Razak. Bersebelahan dengan Technip. One thing yang aku suka Tajine ni adalah interior restaurant ni dan the atmosphere here is chilling. Di sampng tu, korang boleh pilih, nak duduk indoor ataupun outdoor.

Menu makanan kat sini adalah dari Middle East dan authentic Moroccan food. Sangat variety bagi pengemar makanan Arab. Korang boleh try Chicken Mandi kat sini. Not bad la. 

My favorite: Shawarma lamb kebab dan Chicken Mandi

Interior Tajine

Food!

Outdoor ada ruang privasi sendiri yang luas

Sekian saja perkongsian aku pada kali ini, till then, take care! ;)

Thursday, December 22, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging: Resipi Terung Berlada

Assalamualaikum dan hi!

Cabaran 30 hari blogging #2 ialah resepi. Pada entry ni, aku akan berkongsi Resepi Terung Berlada yang mudah dan simple. Simple-simple je, tak rumit pun nak buat dan yang penting sedap tambah-tambah lagi kalau makan nasi panas-panas. Pergh! Memang terbaik!

Resepi dari Kak Azie Kitchen. Thanks for sharing the recipe! lets cekidaut resipi Terung Berlada ni:

Terung Goreng Berlada
Oleh: Azie Kitchen

Bahan-bahan:
3 biji terung Taiwan - belah 2 dan potong 3 - rendam dalam air untuk elak lebam
1 sudu teh pati asam jawa - bancuh dengan sedikit air
1 labu bawang besar - mayang kasar
Garam/gula/perasa pilihan

Bahan tumbuk kasar:
4 biji cili merah
1 genggam udang kering - rendam hingga kembang dan toskan (blh ganti dgn ikan bilis)
3 ulas bawang putih
3 ulas bawang merah

Cara:
1. Tumbuk kasar bahan bahan. Goreng terung hingga masak dan ketepikan.
2. Panaskan sedikit minyak dan tumis kesemua bahan tumbuk hingga pecah minyak.

Bahan tumis
3. Masukkan pati asam jawa, bawang besar dan biarkan seketika sehingga bawang layu. Perasakan dengan garam / gula / perasa pilihan.
4. Padamkan api dapur dan tuang bahan tumis ke atas terung yang digoreng tadi. Sedia untuk dihidangkan.

Hasil dari seorang amatur. hahaha, kena practice lebih ni. :D

Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017

Assalamualaikum and hi ! 
Click banner untuk join ! 


Ok kita teruskan dengan tajuk entri utama Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017 dengan syarat mudah iaitu:

1. Segmen ini bermula pada 19.12.2016 sehingga 31.12.2016
2. Terhad kepada 5 blogger lelaki dan 5 blogger perempuan sahaja
3. "Copy & Paste" banner diatas dan tuliskan 1 entry di blog anda.Blogger yang terpilih akan layak menerima top up RM10.00 dari MYiDEAKiNi
4. Sila tinggalkan backlink artikel entri anda di ruangan komen entri ini berserta dengan jantina seperti format dibawah ini:

Nama blog: www.blogspot.my
Jantina: Lelaki/ perempuan

5. Pemilihan 5 blogger terbaik lelaki dan 5 blogger perempuan akan di masukkan terus diruang BLOGLIST LELAKI DAN WANITA berdasarkan pemilihan secara rawak melalui sistem www.random.org

Mudahkan! Jadi tunggu apa lagi...Moh la join yer :)

AsyaAmin - Fixed Bloglist Segment

Assalamualaikum dan hi!

Syarat-syarat untuk join bloglist ni mudah sangat,

1. Follow blog ni AsyaAmin , inshaaAllah  I'll follow back
2. Buat entri bertajuk 'AsyaAmin - Fixed Bloglist Segment'
3. Copy banner, letakkan di entry dan backlink kan ke sini.
6. Tinggalkan komen di entry dengan url penyertaan




Tarikh mula : 17 Disember 2016
Tarikh tamat : 23 Disember 2016

Terlalu cepatt, I guess. But that's enough kot ;D
Dijemput semua rakan blogger untuk join dan memeriahkan segmen ini!
Selamat bersegmen!
P/S: Click Banner untuk join ;)

BLOGLIST JANUARI TAHUN 2017

Assalamualaikum dan hi. 
Hari ni terasa rajin pulak nak join segmen. 
Jom support segmen dari sya mimie
Good luck kepada semua yang join ! ;)

p/s: just click banner kat bawah ni untuk join ye.


Wednesday, December 21, 2016

365 Days Daily Planner Giveaway by Luqman Zakaria

Assalamualaikum dan hi !
Click Banner di bawah untuk join Give Away ;)

 

Cabaran 30 Hari Blogging: Siapa Saya?

Assalamualaikum dan hi!
Dear reader, 1st entry untuk cabaran 30 hari berblogging ini adalah “Siapa Saya”. So, I’m going to tell you short stories about myself.


  • My name is Zulaiha. I’m 24 years young old but forever 21.
  • Born on 21st January 1992.
  • I am the only daughter among my siblings and also the youngest one. Family is important to me.
  • Obsessed with color green.
  • Enthusiast of all things “Cats, Harry Potter and Movies” related.
  • I currently have 5 cats as pets.
  • I have an unhealthy obsession with Pizza. *Who doesn't love pizza? lol*
  • I prefer coffee over tea.
  • It's been almost 2 months since I started my blog. I started my blog in November 2016.
  • One of my life dreams is to see the Aurora.
  • I always expect the best to happen - An optimist all the way.

Till the, take care ;)

Tuesday, December 20, 2016

Cabaran 30 hari blogging : Introduction

Assalamualaikum and hi!

"Cabaran 30 hari blogging"? Apa benda tu? Meh sini nak cerita sikit. "Cabaran 30 hari blogging" ni adalah cabaran untuk para blogger update entry berdasarkan topik-topik yang diberikan secara consistent selama 30 hari.

Aku menyahut cabaran ni dan tertarik untuk menyertai "Cabaran 30 hari blogging" untuk menjadikan aku lebih rajin update entry terbaru dan menyeru kembali semangat berblogging. Orang kata kalau kita buat sesuatu dalam masa 21 hari secara berterusan ianya akan jadi habit. Semoga rajin update entry menjadi habit aku lah lepas ni. Amin. muehehe.

Di samping tu, topik yang diberikan juga menarik. Terima kasih kepada owner cabaran ni, which aku pun tak tau siapa. But thanks to him/her sebab bagi idea untuk berblogging. :)


Stay tune untuk update seterusnya! ;D


2017 Bloglist SA-VIORS

Assalamualaikum and hi !

Jom join 2017 Bloglist SA-VIORS. Senang je nak join. Korang click ja Banner kat bawah ni ye. Tak rumit pun. Ok, itu saja yang perlu di buat. Last date sampai 30/12/2016 iaitu hari Jumaat and list bloglist yang terpilih on 31/12/2016, hari Sabtu. Selamat bersegmen semua dan all the best. :)


New Year Giveaway by MF


Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

Saturday, December 17, 2016

Teringin untuk bawa keluarga anda pergi bercuti PERCUMA?

Sertai kontest pakej percutian PERCUMA.. anda akan dapat 4 tiket Gambang Water Park percuma, makan 14 makanan Western percuma dan menginap di Villasuri Homestay percuma. Klik picture di bawah untuk maklumat lanjut.




Friday, December 16, 2016

Hadiah Giveaway "MINIATURE PHOTOGRAPHY BY TWELVELABSTUDIOS"

Assalamualaikum dan hi!

Alhamdulillah, aku terpilih jadi salah seorang pemenang dalam segmen give away twelvelabstudios, which is own by Mirza Syazwina . Aku join give away ni sebab teruja tengok foto yang twelvelabstudios edit. Siyesly lawa beb! Thanks Mirza for the beatiful picture! Aku nak share dengan korang antara hasil kerja twelvelabstudio kat bawah ni, lets cekidaut :p

Gadis dan bunga. ececece.

See, cute kan hasil edit twelvelabstudio ni? mueheheh

Amacam? lawa kan hasilnya? Buat sapa-sapa yang nak tempah miniature photography macam ni, korang boleh tempah di Instagram twelvelabstudios kat sini dengan harga yang amat berpatutan.

till then, take care!

Hadiah dari rakan Blogger

Assalamualaikum dan hi!

Yeay!! Hadiah dari rakan blogger Cik La dah sampai. Alhamdulillah, rezeki. Cantik kan? I love it so much! Terima kasih ya atas hadiah tersebut. Semoga Allah murahkan rezeki awak selalu. Thanks again! xoxo

lovely shawl. yeay ! ;)