Search Bar

Monday, February 6, 2017

Life is all about choices..



You do not know where your decisions come from. They pop up like hiccups. And when you make a decision, people have a great deal of anxiety about making decisions. Did I think this over long enough? Did I take enough data into consideration? 
And if you think it through, you find you never could take enough data into consideration. The data for a decision in any given situation is infinite. So what you do is, you go through the motions of thinking out what you will do about this. But worriers are people who think about all the variables beyond their control about what might happen.
Choice is the act of hesitation that we make before making a decision. It is a mental wobbling. And so we are always in a dither of doubt as to whether we are behaving the right way, doing the right thing and so on and so forth and lack a certain kind of self confidence. 
And if you see you lack self confidence, you will make mistakes through sheer fumbling. If you do have self confidence you may carry get away with doing entirely the wrong thing. You have to regard yourself as a cloud in the flesh, because you see clouds never make mistakes. 
Did you ever see a cloud that was misshapen? Did you ever see a badly designed wave? No, they always do the right thing. But if you will treat yourself for awhile as a cloud or wave and realize that you can’t make a mistake, whatever you do, cause even if you do something that seems to be totally disastrous, it’ll all come out in the wash somehow or other. 
Then through this capacity you will develop a kind of confidence and through confidence you will be able to trust your own intuition. This is the middle way of knowing that it has nothing to do with your decision to do this or not, whether you decide that you can’t make a mistake or whether you don’t decide it, it’s true anyway, that you are like cloud and water. 
And through that realization and without over compensating in the other direction, you will come to the point where you begin to be on good terms with your own being and will be able to trust your own brain.
-Alan Watts on choice

Thursday, February 2, 2017

Sambal Tempoyak Ikan Bilis

Assalamualaikum and hi!

Oleh sebab stok tempoyak kat rumah banyak, So aku nak share resepi from kak Azie Kitchen Sambal Tempoyak Ikan Bilis Goreng. Memang best dan menyelerakan siap bertambah-tambah lagi nasi. Memang terbaik la kalau makan dengan nasi panas-panas. Jom tengok resipi cara buat Sambal Tempoyak Ikan Bilis Goreng ni:

Bahan bahan:
2 genggam ikan bilis- dibersihkan
2 batang serai - dititik
1 senduk tempoyak
1 sudu besar gula
Sedikit minyak masak
Garam

Bahan kisar:
8 -10 tangkai cili kering
Sedikit cili padi - iku pedas disukai
3 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
1/2 inci kunyit hidup - boleh guna serbuk kunyit

Cara cara:
Gorengkan seketika ikan bilis, angkat dan ketepikan


Tumis semua bahan kisar dan serai hingga wangi dan garing. Masukkan tempoyak, kacau sebati.



Tambah sedikit air dan kacau hingga pekat. Perasa garam dan gula dan akhir sekali masukkan bilis yg telah digoreng tadi, kacau sebati.



Tutup api dan sedia dihidangkan.


Thursday, January 26, 2017

Monday, January 23, 2017

Pemenang AJL 31

Anugerah Juara Lagu 31 yang dilangsungkan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur telah menyaksikan Lelaki Terangung nyanyian Dayang Nurfaizah merangkul Juara AJL 31. Memang terbaik lah persembahan dia pada malam tu, dan selama 3 kali berturut-turut dinobatkan sebagai Vokal Terbaik yang membawa pulang RM 12,000.


Persembahan yang mendapat standing ovation daripada penonton dan aku rasa memang layak lah dia menjadi Juara AJL 31 buat kali ini.


Senarai rasmi buat pemenang AJL 31 adalah seperti yang berikut:

TEMPAT PERTAMA AJL 31

Lagu : Lelaki Teragung
Artis : Dayang Nurfaizah
Komposer : Natasyah
Penulis Lirik : Iman Imran



TEMPAT KEDUA AJL 31

Lagu : Terimaku Seadanya
Artis : Misha Omar & Hafiz Suip
Komposer : Ajai
Penulis Lirik : Ajai



TEMPAT KETIGA 31 

Lagu : Sudah Ku Tahu
Artis : Projector Band
Komposer : Razif
Penulis Lirik : Razif


PERSEMBAHAN TERBAIK 

Lagu : Hang Pi Mana
Artis : Khalifah


Tahniah di ucapkan kepada semua pemenang.


Cabaran 30 Hari Blogging: Kenapa Saya Suka Tulis Blog

Assalamualaikum and hi!
Alhamdulillah, Cabaran 30 Hari Blogging telah sampai ke penghujungnya. Tajuk yang akan dikupas pada post kali ini adalah kenapa saya suka tulis blog. Setiap orang mungkin mempunyai sebab yang berlainan tentang kenapa mereka menulis blog. Sesetengah mungkin kerana hobi, dan sebagainya. Berikut adalah antara sebab kenapa aku suka tulis blog dan impaknya dalam kehidupan aku:

#1 Improve "writing skill"
Dengan menulis, ianya adalah salah satu medium untuk komunikasi. Untuk improve kita mesti selalu practice. Selain tu, bila aku berkongsi informasi, aku akan lebih ingat tentang informasi tersebut melalui menulis dan perkongsian. 

#2 Develop healthier habit
Blogging memerlukan masa, kesungguhan, disiplin dan komitmen. Melalui blogging, kita akan dapat berusaha ke arah itu.

#Sharing session
Untuk share pengalaman, tips, review, pandangan dan sebagainya. Personal Journal. Untuk pedoman di masa hadapan. *gitew. Merepek dan membebel pun banyak aku rasa. haha! 

Korang pulak macam mana? Share sikit kat komen. ;)


Wednesday, January 18, 2017

Cabaran 30 Hari Blogging: Parents

Assalamualaikum and hi! #29 Topic: Parents



I am nothing without my parents. From a small girl till I grew up. Both of you were always there in my every step of life. There's nothing that I can repay for what you've done to me. There's no one that could replace both of you. Nobody on earth can ever love you more than your parent. :)

Tuesday, January 17, 2017

Cabaran 30 Hari Blogging: Impian Saya


  • Send parents to Hajj and Umrah
  • See the Northern lights
  • Participate in Color Run
  • Get my Master Degree
  • Have my dream job
  • Go rockclimbing
  • Go skydiving
  • Learn self defenses
  • Eat healthier
  • Run a marathon
  • Travel by myself
  • Overcome my fears
  • See my favorite band live
  • own a polaroid camera
  • Feed a girrafe
  • Pay off all debt
  • Become financially independent
  • Visit 10 different country
I know my list is a bit scattered, but I’m excited to see how many I can accomplish in 2017! What’s on your bucket list? Let me know down below! ;)